Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, e-Devlet hizmetleriyle ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon Toplantısı’nı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yılmaz, bugünkü toplantının ana gündeminde e-Devlet Kapısı ilerleme durumu, uluslararası endekslerdeki durum, yürütülen ve planlanan yeni çalışmalar gibi konuların yer aldığını belirtti.
e-Devlet Kapısı’nın 1 Ağustos 2024 itibarıyla kullanıcı sayısının, 2018 yılına göre yüzde 60 oranında artışla 66 milyonu aştığını kaydeden Yılmaz, “Şu anda 15 yaş üstü nüfusun yüzde 96’sı e-devlet kullanıcısıdır. Bu rakam, ülkemizde dijital okuryazarlığın yükselişte olduğunu göstermektedir.” dedi.
Yıılmaz ”2024 yılı itibarıyla binden fazla kurumun 8 bin 300’ü aşan hizmetleri e-devlet kapısı üzerinden verilmektedir.” diyerek şunları söyledi:
”2024 yılı başı itibarıyla e-devlet kullanıcılarının yüzde 95’e yaklaşan yüksek bir oranla verilen hizmetlerden memnun olduğu görülmektedir. Türkiye e-Devlet Kapısı sadece niceliksel bir büyüme ile değil niteliksel gelişimi ile de gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir.
Türkiye e-Devlet Kapısı, 2024 yılı Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporunda 83 puanla AB ortalamasının üzerinde bir puan alarak 37 ülke arasında 10. sırada yer almıştır. Ülkemiz kullanıcı desteği, dijital posta, temel veri kaynakları ve sınır ötesi kullanıcı desteği alt başlıklarında 100 tam puan alarak 1. sırada yer alan ülkelerden biri olmuştur.”
2024 yılı içinde MüzeKart entegrasyonunun mobil kaza tutanağı gibi hizmetler kullanıcıların erişimine açılmış, yerel yönetimlerin dijital olarak sunduğu hizmetlerin standartlaştırılarak 12 başlık altında kategorize edildiği bilgisini aktaran Yılmaz, ”Önümüzdeki dönemde yürütülen ve planlanan çalışmalarla e-devlet kapısı üzerinden verilen hizmetlerin sayısını ve kalitesini daha da artırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Yılmaz, on ikinci kalkınma planı odağında yer alan dijital dönüşüme kararlılıkla devam ettirirken Türkiye’nin dijitalleşme ekonomisinde rekabetçi bir noktaya ulaştığını görmenin, en büyük arzu olduğunu vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti:
”Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda Dijital Devlet Stratejisi, Kamu Bulut Stratejisi, Kamu Veri Alanı, Ulusal Veri Stratejisi gibi çalışmalarımızı da birer birer hayata geçireceğiz.
Toplantımızın ‘Dijitalin Yüzyılı’ vizyonumuza katkıda bulunmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyor, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi başta olmak üzere özveriyle çalışan tüm Bakanlıklarımıza, ilgili kurumlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Bu yolda bize liderlik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri için şükranlarımı sunuyorum.”
Hibya Haber Ajansı